DJI uviedla Mavic 3 Classic, dron pre fotografov

Spoločnosť DJI, svetový líder v oblasti civilných dronov a technológie leteckého zobrazovania, dnes robí najlepší dron s kamerou na svete dostupnejším vďaka Mavic 3 Classic, čím dáva tvorcom nový spôsob, ako zažiť bezkonkurenčnú kameru Hasselblad a neprekonateľný letový výkon radu Mavic 3. Mavic 3 Classic je vybavený rovnakým 4/3 CMOS 20-megapixlovým fotoaparátom, 46-minútovým maximálnym letovým časom a prenosovým systémom O3+ ako pôvodný dron Mavic 3, avšak bez prídavného teleobjektívu. Mavic 3 Classic je kompatibilný s existujúcimi DJI RC Pro, DJI RC a DJI RC-N1, čím poskytuje prémiový výkon v cenovo dostupnejšom balení, čo uľahčuje tvorcom dronov prejsť na najlepšiu lietajúcu kameru na trhu.

kv1-m3c

„Séria Mavic 3 nastavila štandard pre to, čo dron dokáže, od pôvodných Mavic 3 a Mavic 3 Cine, ktoré zmenili leteckú fotografiu a kinematografiu, cez platformy Mavic 3 Enterprise a Mavic 3 Thermal pre profesionálnu prácu,“ povedal Ferdinand Wolf, kreatívny riaditeľ spoločnosti DJI. „DJI sa teraz posúva vpred, aby umožnilo viacerým tvorcom prístup k fotografickej dokonalosti a prevádzkovej spoľahlivosti, ktoré sú charakteristickými znakmi radu Mavic 3. S uvedením Mavic 3 Classic dúfame, že ešte viac tvorcov začne používať naše špičkové nástroje a posúvať svoju kreativitu za svoje staré hranice.“

mavic3classic

Najlepší fotoaparát pre váš najlepší obsah

S uvedením Mavic 3 Classic bude mať viac tvorcov plný prístup k širokým možnostiam, ktoré ponúka 4/3 CMOS kamera Hasselblad vMavic 3. Pre prácu s videom kamera zachytáva až 5,1K/50 fps, 4K/60 fps a 1080p/60fps pomocou kódekov H.264 a H.265. V spomalených aplikáciách Mavic 3 Classic zachytáva video v 4K/120fps a 1080p/200fps. Jeho objektív s ekvivalentnou ohniskovou vzdialenosťou 24 mm sa otvára s nastaviteľnou clonou v rozsahu f/2,8 až f/11 pre 12,8 clonového čísla prirodzeného dynamického rozsahu. Keď svetlo zasiahne 20-megapixlový snímač, spracuje sa v 12-bitovom RAW pre fotografiu a 10-bitovom D-Log pre video, vďaka čomu je fotoaparát schopný presne sprostredkovať živé farby, špičkové svetlá a tiene.

Keďže je kamera Mavic 3 Classic založená na prelomovom výskume a vývoji Hasselblad, je navrhnutá tak, aby zachytávala skutočné detaily zodpovedajúce tomu, čo vníma ľudské oko. Hasselblad Natural Color Solution priamo produkuje fotografie a videá s originálnymi a presnými farbami a jeho systém HLG pre fotografie s vysokým dynamickým rozsahom generuje zábery, ktoré si v postprodukcii nevyžadujú ladenie farieb. Dokonca aj pri slabom osvetlení, ako sú východy a západy slnka, režim nočného snímania videa znižuje vizuálny šum, aby boli zábery čistejšie.

DJI Mavic 3 Classic - Closeup Shot (2 of 6)

Inteligentné vo vzduchu a na vašej obrazovke

Presné zachytenie obrazov sveta je len začiatok tvorivého procesu. Mavic 3 Classic je navrhnutý tak, aby výkon letovej technológie DJI mohol slúžiť každému tvorcovi v jednoduchom a ľahko použiteľnom rozhraní, ktoré funguje hladko hneď po rozbalení, je prispôsobiteľné pre čo najpresnejšie ovládanie a ľahko vytvára obrázky a videá na zdieľanie, úpravu a postprodukciu.

Tvorcovia, ktorí si zdokonalili svoje zručnosti na starších verziách dronov DJI, budú môcť voľne lietať až 46 minút s Mavic 3 Classic, ktorý používa rovnaké batérie ako zvyšok Mavic 3 Series. Prenosový systém O3+ pre riadenie letu a video dokáže prenášať video v reálnom čase v rozlíšení 1080p/60fps na vzdialenosť až 8 kilometrov v CE regióne. Prenosová vzdialenosť je náhradou za silu signálu a Mavic 3 Classic by sa mal vždy lietať na dohľad pilota.

Od prvých okamihov vo vzduchu môže celý rad inteligentných algoritmov Mavic 3 Classic začať sledovať objekty, komponovať zábery a automaticky pohybovať kamerou podľa filmových vzorov letu. Systém ActiveTrack 5.0 využíva viaceré senzory na rozpoznanie predmetov, ich uzamknutie v zábere a pohyb dronu a kamery v zhode s cieľom vytvárať videá v profesionálnej kvalite. S MasterShots sú funkcie snímania a úprav automatizované, aby bol kreatívny proces jednoduchý a efektívny aj pre nových pilotov, ktorí si stále rozvíjajú svoj osobný vizuálny jazyk vo vzduchu.

Mavic 3 Classic obsahuje automatické režimy snímania QuickShots, ktoré si piloti DJI obľúbili, ako aj nepretržitú podporu štýlov snímania s časozberom, hyperlapse a panorámy. Nová funkcia tempomatu umožňuje pilotom nastaviť konštantnú rýchlosť letu pre ich dron, čo im umožňuje sústrediť sa na snímky a zároveň minimalizovať otrasy kamery spôsobené manuálnym ovládaním rýchlosti.

Drone+RC_02

Keď sa Mavic 3 Classic vráti na zem, premena surových snímok na klasický obsah je jednoduchšia ako kedykoľvek predtým. Možnosť vysokorýchlostného rýchleho prenosu umožňuje rýchle sťahovanie obrázkov a videí priamo z dronu do mobilného telefónu cez Wi-Fi 6 rýchlosťou až 80 MB za sekundu bez pripojenia k diaľkovému ovládaču.

Bezpečné a certifikované

Mavic 3 Classic obsahuje celý rad bezpečnostných funkcií, ktoré pomáhajú pilotom vyhýbať sa nebezpečenstvám a iným lietadlám a zároveň vytvárať úžasný obsah. Má osem vizuálnych senzorov na detekciu prekážok vo všetkých smeroch, pričom tieto informácie dodáva systému APAS 5.0, ktorý sa dokáže vyhnúť prekážkam a nezávisle plánovať trasy okolo nich. Jeho pokročilý systém Return To Home skenuje prostredie zo vzdialenosti až 200 metrov, potom dokáže vytýčiť najlepšiu cestu späť na miesto štartu a v prípade potreby preletieť touto trasou.

DJI vždy viedol priemysel dronov v oblasti bezpečnostných technológií a Mavic 3 Classic pokračuje v tejto hrdej tradícii. Je vybavený prijímačom AirSense ADS-B, ktorý dáva pilotom dronov prehľad o lietadlách a vrtuľníkoch v okolí, ktoré vysielajú signály ADS-B – často skôr, než pilot tieto lietadlá uvidí alebo začuje. Systém geofencingu od DJI GEO 2.0 poskytuje pilotom dronov informácie o obmedzeniach vzdušného priestoru a potenciálnych nebezpečenstvách letu v oblasti, čím poskytuje dodatočnú mieru bezpečnosti pre letové operácie. Ak sa chcete dozvedieť viac o vedení spoločnosti DJI v oblasti bezpečnosti, navštívte stránku dji.com/flysafe.

DJI Mavic 3 Classic - Outdoors (5 of 5)

Rovnako ako všetky produkty DJI, aj Mavic 3 Classic je navrhnutý s ohľadom na bezpečnosť dát. Tvorcovia nikdy nemusia s nikým zdieľať svoje fotografie, videá alebo záznamy letov, pokiaľ sa tak nerozhodnú urobiť. Dron nemusí byť počas letu nikdy pripojený k internetu a prenosové systémy sú šifrované pre video signály dronu aj jeho ovládanie letu. Dokonca aj pri lietaní vysokoprofilových fotografií a videí poskytujú systémy ochrany osobných údajov DJI diskrétnosť a ochranu, ktorú si citlivé úlohy vyžadujú. Ak sa chcete dozvedieť viac o vedúcej pozícii spoločnosti DJI v oblasti bezpečnosti, navštívte stránku security.dji.com/data/overview.

Prvý dron s certifikáciou C1 v EÚ

Mavic 3 Classic je pripravený na najnovšiu generáciu dodržiavania regulačných systémov na celom svete. V Spojených štátoch Federálny úrad pre letectvo (FAA) schválil prostriedky Mavic 3 Classic na zhodu s pravidlami Remote ID, ako to urobil pre ostatné drony v sérii Mavic 3. V Európe bol kompletnej sérii Mavic 3 vydaný prvý certifikát C1 na svete podľa nového európskeho nariadenia o dronoch, ktorý používateľom umožňuje lietať v novej otvorenej kategórii A1 bez toho, aby museli absolvovať nákladnú skúšku pilota dronu na diaľku.

8166-5_dji-mavic-3-classic

Cena a dostupnosť

DJI Mavic 3 Classic je možné zakúpiť už dnes v troch nákupných konfiguráciách:

  • Mavic 3 Classic (Telo dronu) neobsahuje diaľkový ovládač ani nabíjačku a je ideálny pre majiteľov existujúcich dronov DJI, ktorí sú pripravení prejsť na špičkový výkon fotoaparátu Mavic 3. Je kompatibilný s akýmkoľvek existujúcim ovládačom DJI RC-N1, DJI RC alebo DJI RC Pro. Je k dispozícii za maloobchodnú cenu 1499 EUR.
  • Mavic 3 Classic obsahuje nabíjačku a diaľkový ovládač DJI RC-N1. Je k dispozícii za maloobchodnú cenu 1599 EUR.
  • Mavic 3 Classic (DJI RC) obsahuje nabíjačku a diaľkový ovládač DJI RC. Je k dispozícii za maloobchodnú cenu 1749 EUR.
  • Mavic 3 Classic - Fly More Kit obsahuje dve inteligentné letové batérie, nabíjací hub (100 W), 65 W nabíjačku do auta, tri páry vrtúľ a konvertibilnú tašku DJI. Je k dispozícii za maloobchodnú cenu 599 EUR.

Viac informácií o všetkých nových funkciách, príslušenstve a možnostiach nájdete na našej stránke https://www.dronerepublic.sk/dji-mavic-3-classic-2/.