Prichádza DJI Mavic 3: Najlepší dron na svete je ešte lepší

DJI, globálny líder v oblasti civilných dronov a kreatívnych kamerových technológií, dnes s novým DJI Mavic 3 mení zaužívané zvyky, čo môže byť dron. Odvážnou a brilantnou aktualizáciou ikonického skladacieho kamerového dronu, ktorý opäť definuje, ako vytvárať mágiu z oblohy. Mavic 3 je najkomplexnejším vylepšením najpopulárnejšej série dronov na svete za tri roky, ktoré zvyšuje výkon v každej oblasti a vytvára nové letecké možnosti pre lietanie, fotografovanie a zábavu.

Mavic 3 je prepracovaný od špičky po chvost tak, aby si zaslúžil reputáciu série Mavic ako najlepších a najobľúbenejších dronov na svete. Od svojej 4/3 CMOS kamery Hasselblad a kamery s 28x hybridným zoomom, cez všesmerové snímače prekážok s maximálnym dosahom 200 metrov, [1] až po prepracované batérie, ktoré poskytujú až 46 minút letu, Mavic 3 poskytuje bezprecedentný letový výkon a jedinečný zážitok z tvorby obsahu. Jeho vylepšený hardvér a softvér dokáže spracovať 5,1K video pri 50 snímkach za sekundu v poddajných a jemných farbách so zvýšenou citlivosťou pri slabom osvetlení a podporuje 4K/120fps pre kvalitnejšie výsledky pri spomalených záberoch. 

Vylepšená edícia Mavic 3 Cine ponúka kódovanie Apple ProRes 422 HQ pre bohatšie spracovanie videa s interným 1 TB SSD na doske pre vysokorýchlostné ukladanie dát.

camera

„Vytvorenie Mavic 3 bola náročná cesta pre našich inžinierov, ktorí riešili zložité technické problémy, aby slúžili cieľu, ktorý séria Mavic vždy spĺňala – vybudovať profesionálnu kvalitu zobrazovacej a letovej technológie do kompaktného spotrebiteľského dronu,“ povedal Ferdinand Wolf, kreatívny riaditeľ DJI Europe. 

"Výsledok je neuveriteľný. Mavic 3 umožňuje používateľom bez námahy vytvárať impozantné zábery bez kompromisov, s ohromujúcim výkonom, všadeprítomnej bezpečnosti letu a oslnivej kvality obrazu. Sme presvedčení, že tento dron ohromí nadšencov videografie a fotografie, ako aj profesionálne produkčné domy a mediálnych pracovníkov po celom svete.“

Zobrazovanie nadovšetko pomocou systému dvoch kamier

Spoločnosť DJI bola priekopníkom v kategórii kompaktných dronov v roku 2016 uvedením pôvodného Mavic Pro, ktorý po prvýkrát vložil kameru v profesionálnej kvalite do tela dronu, ktorý sa zmestí do batohu. O dva roky neskôr Mavic 2 Pro spustil spoluprácu DJI s ikonickým švédskym výrobcom fotoaparátov Hasselblad, integrujúc jednopalcový senzor, ktorý posúva hranice snímok z dronov ešte ďalej. So svojím novým systémom Hasselblad s dvoma kamerami Mavic 3 opäť nastavuje nový štandard pre dokonalosť zobrazovania.

Prispôsobená letecká kamera L2D-20c v DJI Mavic 3 obsahuje profesionálny 4/3 CMOS snímač s 24 mm primárnym objektívom v elegantnom a kompaktnom tvare. Prísne štandardy Hasselblad pre hardvérový výkon a softvérové ​​algoritmy umožňujú snímať 20 megapixlové statické obrázky v 12-bitovom formáte RAW a videá v rozlíšení 5,1K pri 50fps, 4K pri 120fps. Vyššie rozlíšenie videa vytvára plynulejšie zábery a veľkorysejšie možnosti orezávania a umožňuje spomalené video pri 120 snímkach za sekundu.

Forest-避障2-BS04 - kópia

Väčší obrazový snímač poskytuje Mavic 3 vyššie rozlíšenie videa a dynamický rozsah a efektívnejšie potláča šum v prostredí so slabým osvetlením. Natívny dynamický rozsah 12,8 stôp pomáha zachovať viac detailov vo svetlách a tieňoch, zachováva bohaté vizuálne informácie s väčším zmyslom pre hĺbku a pozdvihuje snímky na profesionálnu úroveň. Nastaviteľná clona f/2,8-f/11 je k dispozícii, aby vyhovovala potrebám leteckých fotografov v širokej škále svetelných scenárov, aby ste získali ostrejšie a jasnejšie snímky.

Základný objektív s ekvivalentom 24 mm s automatickým zaostrovaním, vážiaci iba 12,5 gramu, má 84° FOV, aby zachytil viac detailov s ostrou čistotou. Druhý fotoaparát Mavic 3 je vybavený 162 mm teleobjektívom s 28x hybridným priblížením (digitálnym + optickým) a clonou f/4,4, ktorý dokáže voľne približovať vzdialené objekty a ponúka tak používateľovi dynamickejšie perspektívy a kreatívne možnosti na diaľku.

Nová technológia Vision Detection Auto Focus pre rýchle zaostrovanie umožňuje fotoaparátu Hasselblad spolupracovať s viacerými vizuálnymi snímačmi na palube, aby zachytil údaje o vzdialenosti a optimalizoval rýchlosť zaostrovania.

Mavic 3 poskytuje hlboko presnú farebnú paletu priamo z fotoaparátu vďaka unikátnemu riešeniu Hasselblad Natural Color Solution (HNCS), postavenému na desaťročiach fotografických skúseností a predstavené fotoaparátom DJI s Mavic 2 Pro. S profesionálnym zobrazovacím výkonom Mavic 3 zaznamenáva letecké videá s vysokým rozlíšením a snímkovou frekvenciou a zachytí až 1 miliardu farieb vďaka 10-bitovému farebnému profilu D-Log, ktorý ponúka prirodzené farebné prechody a pokročilú flexibilitu pri postprodukcii.

4-2

Mavic 3 Cine je verzia s kódovaním Apple ProRes 422 HQ pre maximálnu rýchlosť prenosu dát 3772 Mbps, ktorá poskytuje profesionálnym používateľom výkonný nástroj na uspokojenie postprodukčných potrieb v ich každodennom podnikaní. [2] Na spracovanie veľkého množstva údajov z kodeku ProRes a videí s vysokou snímkovou frekvenciou prichádza Mavic 3 Cine so vstavaným 1TB SSD. Pre plynulejší export pomáha nový DJI 10 Gbps Lightspeed Data Cable rýchlo prenášať veľké dátové súbory.

Let bez námahy so zvýšenou bezpečnosťou 

Spoločnosť DJI vždy viedla odvetvie dronov pri vývoji inovatívnych bezpečnostných prvkov a Mavic 3 pokračuje v tejto tradícii s vylepšeným snímaním prekážok a navigačnými systémami, ktoré pilotom dronov poskytujú informácie, ktoré potrebujú, aby zostali v bezpečí. 

APAS 5.0  kombinuje vstupy zo šiestich vizuálnych snímačov v tvare rybieho oka a dvoch širokouhlých snímačov, ktoré hladko a nepretržite snímajú prekážky vo všetkých smeroch a plánujú bezpečné trasy letu, aby ste sa im vyhli – dokonca aj v komplikovaných prostrediach. [3] 

Všesmerový systém snímania prekážok tiež umožňuje intuitívnejšie sledovanie objektu pomocou vylepšeného ActiveTrack 5.0, [4]čo umožňuje používateľom vnímať prekážky aj v normálnom režime. Predchádzajúce iterácie ActiveTrack umožnili kamere sledovať objekt, keď sa pohyboval priamo smerom k dronu a od neho, pričom zostal do značnej miery nehybný a lietal popri pohybujúcom sa objekte. ActiveTrack 5.0 umožňuje Mavicu 3 pohybovať sa s objektom, keď sa pohybuje dopredu, dozadu, doľava, doprava a diagonálne, a lietať popri pohybujúcom sa objekte aj okolo neho. 

Okrem toho, ak sa objekt pohybuje príliš rýchlo a dočasne sa vymkne zo záberu, vizuálne senzory v drone budú objekt naďalej inteligentne sledovať a orámovať a zachytia ho, keď sa znova objaví v zábere. Tieto vylepšenia umožňujú oveľa plynulejší a rôznorodejší pohyb dronu a kamery pri používaní ActiveTrack.

Mavic 3 prichádza s výkonným algoritmom určovania polohy, ktorý zlepšuje presnosť vznášania pomocou signálov zo satelitov GPS, GLONASS a BeiDou. Vďaka tomu sa Mavic 3 dokáže chytiť viac satelitných signáloch rýchlejšie ako kedykoľvek predtým. Zvýšená presnosť polohovania tiež znižuje pravdepodobnosť unášania Mavic 3 vo vzduchu a je stabilnejšia pri fotografovaní dlhých expozícií a časozberov.

Mavic 3 obsahuje ďalšie robustné bezpečnostné systémy, ktoré spoločnosť DJI vyvinula, aby udržala oblohu nad nami v bezpečí v ére dronov. Patrí medzi ne geofencing, ktorý upozorní pilotov dronov, keď lietajú v blízkosti citlivých miest, výškové limity, aby sa zabezpečilo, že piloti poznajú výškové obmedzenia, a systém AeroScope Remote ID, ktorý orgánom umožňuje identifikovať a monitorovať drony na citlivých miestach. Integrovaný systém AirSense Mavic 3, ktorý bol prvýkrát široko predstavený v DJI Air 2S, varuje pilotov dronov pred blízkymi lietadlami a vrtuľníkmi, ktoré vysielajú signály ADS-B, aby mohli rýchlo preletieť na bezpečnejšie miesto.

Dlhšie lety s predĺženou výdržou batérie a vylepšenou aerodynamikou

Spoločnosť DJI nastavila v roku 2016 štandard pre výdrž dronov s Phantom 4 a pôvodným Mavic Pro, z ktorých každý ponúkal maximálny letový čas blížiaci sa 30 minútam. V nasledujúcich rokoch sa nové modely dronov pomaly predlžovali vďaka postupným zlepšeniam v technológii letu. S Mavic 3 spoločnosť DJI pretvorila každý prvok dronu a správy napájania dronu, aby umožnila výrazne dlhšie letové časy – až 46 minút v ideálnych podmienkach – čo dáva leteckým fotografom bezprecedentnú slobodu pri snímaní dynamických scén.

Spoločnosť DJI vyvinula motory a vrtule s vyššou energetickou účinnosťou, vytvorila batériu s vyššou kapacitou a znížila hmotnosť konštrukcie a komponentov dronu. DJI tiež zefektívnil tvar ramien, tela a stabilizátoru Mavic 3 na aerodynamických princípoch. Testovanie v aerodynamickom tuneli ukazuje, že Mavic 3 produkuje o 35 % nižší odpor než predchádzajúce generácie, čo umožňuje vyššiu maximálnu rýchlosť.

Vráťte sa bezpečne s pokročilým RTH

Systém Return To Home (RTH) od DJI už roky zvyšuje bezpečnosť dronov DJI tým, že automaticky nasmeruje dron späť do východiskového bodu, ak sa kriticky vybije batéria alebo stratí spojenie s ovládačom. Dron by vystúpil dostatočne vysoko na to, aby prekonal všetky prekážky v jeho ceste, letel späť v priamej línii a zostúpil rovno dolu do domovského bodu. Mavic 3 aktualizuje a vylepšuje tento systém tým, že umožňuje dronu automaticky určiť najkratšiu, najbezpečnejšiu a energeticky najefektívnejšiu trasu na pristátie späť v domovskom bode. Dron zároveň meria rýchlosť vetra v aktuálnom prostredí a na základe rýchlosti vetra a spiatočnej cesty v reálnom čase vypočítava výkon potrebný na návrat domov. To poskytuje používateľom viac času na bezpečné lietanie pred spustením akcie RTH.

Prevencia straty signálu s DJI O3+

DJI O3+ je vylepšený prenosový systém, ktorý poskytuje stabilný, plynulý a čistý prenos videa aj v náročných podmienkach, ako je lietanie s dronom v prostredí so silným rušením signálu. S maximálnym dosahom ovládania 15 km umožňuje [5] O3+ Mavic 3 lietať ďalej a vysiela signály s vyššou stabilitou a menším oneskorením videa, čo pilotovi ponúka väčší pokoj počas letu.  

ocusync

Mavic 3 je prvý dron od DJI, ktorý ponúka prenos s vysokou snímkovou frekvenciou so živým prenosom 1080p/60fps. To znamená, že pohľad kamery sa zobrazí v rozlíšení blízkom tomu, čo kamera skutočne zaznamenáva. Vďaka O3+ tiež Mavic 3 lepšie reaguje na riadenie pilota.

Inteligentné režimy pre neobmedzené možnosti

Mavic 3 ponúka nový rad inteligentných režimov na vytváranie a úpravu pôsobivých fotografií a videí ovládaním dráhy letu a pohybov kamery presvedčivými novými spôsobmi. Tieto funkcie, ako napríklad MasterShots, režim Panorama a QuickTransfer, umožňujú používateľom vyťažiť z dronu maximum.

  • MasterShots [4] umožňuje používateľom jednoduchšie a rýchlejšie vytvárať vysokokvalitný obsah. Po automatickej úprave v aplikácii je možné videá vytvárať v priebehu niekoľkých minút a priamo ich zdieľať s priateľmi.
  • Panoramatický režim [4] v Mavic 3 umožňuje priamo spájať a spracovávať obrázky dronom bez použitia aplikácie DJI Fly App alebo akejkoľvek postprodukcie, čo používateľom umožňuje zachytiť úchvatnú krajinu s ohromnou šírkou a bohatými detailmi.
  • QuickTransfer [4] umožňuje používateľom ukladať a spracovávať video a foto materiály na svojich mobilných zariadeniach bez prepojenia s diaľkovým ovládačom. Mavic 3 teraz dokáže rýchlejšie prenášať materiály z dronu do mobilného zariadenia prostredníctvom protokolu Wi-Fi 6.

Nové, pokročilé príslušenstvo

Spolu s novými funkciami a inováciami DJI predstavuje nové spôsoby ovládania, snímania a prenášania DJI Mavic 3 v podobe bohatého príslušenstva.

  • Nový inteligentný ovládač DJI RC Pro ponúka plynulejšie ovládanie, vylepšený výkon antény pre predĺženú prenosovú vzdialenosť až 15 km. [5] Jeho 1000-nitová obrazovka s vysokým jasom umožňuje lepšie videnie a ovládanie pri vonkajších letoch. Jeho batériový systém ponúka predĺženú dobu prevádzky až na tri hodiny a nabíjanie už za 90 minút.
  • Prenosná nabíjačka DJI 65W umožňuje rýchle nabíjanie s dobou nabíjania približne 96 minút a je kompatibilná so súčasnými notebookmi a smartfónmi vďaka výstupu USB Type-C.
  • Konvertibilná taška DJI má úplne nový dizajn s konfiguráciou batohu a tašky cez rameno, aby ste si mohli vziať Mavic 3, príslušenstvo, notebook a dokonca aj oblečenie a iné osobné veci na víkendový výlet vo veľkom štýle.
  • Širokouhlý objektív DJI Mavic 3 ponúka FOV až 108° pre ešte pohlcujúcejší letový zážitok v štýle FPV.
  • DJI Mavic 3 Storage Cover využíva ľahký, minimalistický dizajn na ochranu fotoaparátu, gimbalu a vrtúľ pri skladaní a preprave Mavic 3.
  • Sada filtrov DJI ND sa dodáva v dvoch rozsahoch – ND4/8/16/32 a ND64/128/256/512 – a umožňuje fotoaparátu vyniknúť za akýchkoľvek jasných svetelných podmienok.
  • DJI 10Gbps Lightspeed Data Cable umožňuje užívateľom sťahovať materiály z dronu do svojho počítača vysokou rýchlosťou. Zálohovanie materiálu je dostupné na mieste vďaka vysokorýchlostnému prenosu.

DJI Care Refresh

DJI Care Refresh je teraz k dispozícii aj pre DJI Mavic 3 a pokrýva rôzne nehody, ako je poškodenie vodou, kolízie a uletenie dronu. Za príplatok ponúka DJI Care Refresh až dve náhradné jednotky v priebehu jedného roka, vrátane krytia pre jeden letový incident. Dvojročný plán poskytuje tri náhradné jednotky za dva roky, vrátane krytia až pre dva letové incidenty a predĺženia pôvodnej záručnej doby o jeden rok (dĺžka predĺženia sa líši podľa regiónu). Medzi ďalšie služby DJI Care Refresh patrí továrenská údržba, exkluzívne zľavy na opravy, bezplatná doprava a odmeny za bezpečný let. 

Úplný zoznam podrobností nájdete na stránke https://www.dji.com/sk/service/djicare-refresh.

Cena a dostupnosť

DJI Mavic 3 si je možné zakúpiť už dnes na DroneRepublic.sk a niekoľkých konfiguráciách:

  • Verzia Mavic 3 Standard sa predáva za 2099 EUR a obsahuje dron Mavic 3 × 1, inteligentnú letovú batériu × 1, diaľkový ovládač RC-N1 × 1, kábel RC-N1 × 3, nabíjačku batérie × 1, kryt dronu × 1, vrtule ( pár) × 3 a ďalšie dôležité položky.
  • DJI Mavic 3 Fly More Combo predáva za 2799 EUR a zahŕňa dron Mavic 3 × 1, inteligentnú letovú batérie x 3, RC-N1 Diaľkový ovládač × 1, RC-N1 kábel x 3, nabíjačka x 1, nabíjací hub × 1 , kryt dronu × 1, vrtule (pár) × 6, set ND filtrov (ND4\8\16\32), konvertibilná prenosná taška × 1 a ďalšie dôležité položky. 
  • DJI Mavic 3 Cine Combo sa predáva za 4779 EUR a podporuje nahrávanie videí v Apple ProRes 422 HQ a vstavaný 1TB SSD. Mavic 3 Cine Premium Combo má tiež bohaté príslušenstvo, vrátane dronu Mavic 3 Cine × 1, inteligentnej letovej batérie × 3, DJI RC Pro × 1, nabíjačky batérie × 1, nabíjacieho hubu batérii × 1, krytu dronu × 1, vrtulí (pár) × 6, set ND filtrov (ND4\8\16\32), set ND filtrov (ND64\128\256\512), konvertibilná taška na prenášanie, dátový kábel DJI 10Gbps Lightspeed a ďalšie dôležité položky.

Prvé naskladnenie modelov očakávame vo štvrtok, 11. 11. 2021. Pozrite si celú ponuku DJI Mavic 3 cez tento odkaz.

1. Maximálny dosah 200 m sa dosiahne počas návratu domov.
2. DJI Mavic 3 Cine podporuje Apple ProRes 422 HQ a kódovanie H.264/H.265, zatiaľ čo DJI Mavic 3 podporuje iba kódovanie H.264/H.265. Dátová rýchlosť 3772 Mb/s je možná len pri nahrávaní v kodeku Apple ProRes 422 HQ pri 4K/120fps.
3. APAS 5.0 je najúčinnejší pri lietaní za primeraných svetelných podmienok
4. Táto funkcia bude dostupná v januári 2022 prostredníctvom aktualizácií firmvéru.
5. Bez prekážok, bez rušenia a v súlade s FCC. Špecifikácia maximálneho letového dosahu je náhradou za silu a odolnosť rádiového spojenia. Vždy dodržiavajte miestne pravidlá a predpisy a lietajte s dronom v rámci vašej vizuálnej viditeľnosti, pokiaľ to nie je povolené inak