DJI Mavic 3: Často kladené otázky (Aktualizované)

Článok bol doplnený na vyznačených miestach o ďalšie odpovede.

V tomto článku vám prinášame odpovede na často kladené otázky k dronu DJI Mavic 3. Veríme, že medzi nimi nájdete odpoveď aj na vašu otázku. Sekcia je rozdelená do častí: Produkt, Kamera, Diaľkový ovládač, Letový výkon, bezpečnosť a príslušenstvo. Ak sa chcete dočítať viac o samotnom drone, odporúčame prečítať tento článok.

Produkt

Aké hlavné vylepšenie má Mavic 3 v porovnaní s DJI Mavic 2?

DJI Mavic 3 je najnovším špičkovým DJI dronom pre spotrebiteľov. V porovnaní s Mavic 2 má Mavic 3 podstatne vylepšený výkon kamery, vďaka 4/3 CMOS kamere Hasselblad a ľahkej telekamere ekvivalentnej 24 mm. Mavic 3 je schopný zhotovovať videá v rozlíšení 5,1K/50 fps a 4K/120 fps, Mavic 3 Cine podporuje dokonca kódovanie Apple ProRes 422 HQ, ktoré ponúka vyššiu kvalitu obrazu a väčšiu flexibilitu počas následného spracovania. Okrem kamerového systému prináša Mavic 3 aj komplexne vylepšený zážitok z letu. Doba letu bola predĺžená na 46 minút a nové O3+ predlžuje dosah prenosu videa na maximálnu vzdialenosť 15 km. Snímanie prekážok sa vyvinulo do skutočne všesmerového systému s výkonnejším APAS 5.0 a Advanced RTH, ktoré používateľom poskytnú väčší pokoj počas letu.

Aká aplikácia je potrebná na používanie DJI Mavic 3?

Aplikácia DJI Fly.

Koľko verzií má DJI Mavic 3 Series a aké sú medzi nimi rozdiely?

DJI Mavic 3 prichádza v dvoch verziách: DJI Mavic 3 a DJI Mavic 3 Cine. V porovnaní s Mavic 3 podporuje DJI Mavic 3 Cine kódovanie Apple ProRes 422 HQ a je dodávaný so vstavaným 1TB SSD pre vysokorýchlostné ukladanie dát.

Podporuje DJI Mavic 3 Cine diaľkový ovládač DJI RC-N1?

Áno.

Podporuje DJI Mavic 3 DJI Goggles alebo DJI Motion Controller?

Nie.

Kamera

Na čo si mám dať pozor pri používaní vstavaného zámku gimbalu DJI Mavic 3?

DJI Mavic 3 je vybavený vstavaným zámkom gimbalu, ktorý zabraňuje otrasom 3-osého gimbalu a kamery a pridáva ďalšiu úroveň zabezpečenia počas prepravy a skladovania.

Opatrenia na použitie:

1. Normálna prevádzková teplota zámku gimbalu je -10° až 40° C (32 až 104 ° F). Ak sú teploty mimo tohto rozsahu, nemusí dôjsť k správnemu zamknutiu alebo odomknutiu. Aplikácia DJI Fly vás upozorní, aby ste ju používali v danom teplotnom rozsahu. Na núdzové použitie v špeciálnych situáciách môžete tri osi otočiť ručne bez toho, aby ste poškodili samotný gimbal, ale toto opatrenie sa neodporúča.
2. Vstavaný zámok gimbalu sa môže odomknúť v dôsledku vonkajšieho nárazu. V takom prípade dron zapnite a potom ho vypnite, aby sa znovu uzamkol.
3. Po uzamknutí gimbalu môže dochádzať k vibráciám v každej osi.

Aký je najúčinnejší spôsob exportu súborov zo vstavaného SSD DJI Mavic 3 Cine?

Pomocou DJI 10 Gbps Lightspeed Data Cable v balení pripojte dron k počítaču cez port USB-C. Uistite sa, že rýchlosť zápisu vášho úložného zariadenia je vyššia ako 700 MB/s. Neodporúčame používať iné dátové káble, pretože vysokorýchlostný prenos nemusí byť podporovaný a prenos súborov tak môže trvať dlhšie.

Ako môžem používať telekameru DJI Mavic 3?

Telekamera je k dispozícii iba v režime Explore. Akonáhle je aktivovaný režim Explore a zoom kamery prekročí 7×, Mavic 3 sa automaticky prepne na telekameru.

Podporuje režim Explore režim Pro?

Nie.

Môžem zhotovovať fotografie RAW v režime Explore?

Nie.

Podporuje režim Explore video nahrané s kódovaním Apple ProRes? 

Nie.

Diaľkový ovládač a prenos signálu

Aký je dosah prenosu DJI Mavic 3?

Pri použití diaľkového ovládača DJI RC Pro alebo DJI RC-N1 je maximálny dosah prenosu 15 km.

Ako môžem nastaviť prenos videa na 48/50/60 snímok za sekundu?

Akonáhle je nahrávanie videa nastavené na 30 snímok za sekundu alebo vyššie pri akomkoľvek rozlíšení, obnovovacia frekvencia živého prenosu videa sa automaticky prepne na 48/50/60 snímok za sekundu v závislosti od schopnosti dekódovania mobilného telefónu a šírky pásma prenosu.

Podporuje niektorá z verzií Mavic 3 súčasné ovládanie viacerými diaľkovými ovládačmi?

Nie.

Letový výkon

Došlo k nejakým vylepšeniam vrtulí použitých na DJI Mavic 3?

Konštrukcia vrtúľ má nový dizajn s okrajmi z mäkšieho materiálu. To nielen znižuje hluk počas letu, ale tiež spôsobuje menšie škody na osobách alebo predmetoch v prípade nehody.

Na čo si dať pozor pri používaní vrtulí DJI Mavic 3?

Vymeňte vrtule včas, aby bola zaistená bezpečnosť, najmä ak je akákoľvek vrtuľa poškodená alebo deformovaná.

Ako správne pripevním vrtuľu DJI Mavic 3?

Pripevnite vrtule so šedými značkami na motory s rovnakými značkami a ďalšie dve bez šedých značiek nasaďte na zvyšné zodpovedajúce motory. Aplikácia DJI Fly tiež zobrazí výzvu pred vzletom.

Ako sa meria doba letu DJI Mavic 3?

Doba letu bola meraná v kontrolovanom testovacom prostredí. Špecifické testovacie podmienky sú nasledujúce: Bezvetrie, na úrovni mora, konštantná rýchlosť letu 32,4 km/h, APAS vypnuté, AirSense vypnuté, parametre kamery nastavené na 1080p/24fps, vypnutý režim videa a lietanie zo 100% batérie na 0% batérie. Výsledky sa môžu líšiť v závislosti od prostredia, scenára použitia a verzie firmvéru.

Bezpečnosť letu a snímanie prekážok

Aké vylepšenia má v porovnaní s predchádzajúcou generáciou všesmerový snímací systém DJI Mavic 3?

DJI Mavic 3 dokáže detekovať prekážky vo všetkých smeroch s extrémnou presnosťou. Viac snímacích kamier so širším rozsahom detekcie pomáha Mavicu 3 reagovať na prekážky skôr. V dobre osvetlenom prostredí sa Mavic 3 dokáže rýchlejšie a plynulejšie vyhýbať prekážkam a bezpečne robiť stabilné zábery aj pri lete do strany alebo dozadu.

Aké vylepšenia má ActiveTrack 5.0 v porovnaní s predchádzajúcou verziou?

ActiveTrack 5.0 sleduje objekty, bez ohľadu na to, či sa dron pohybuje dopredu, dozadu, doľava alebo doprava. ActiveTrack 5.0, obsahuje najnovšie technológie rozpoznávania predmetov, využíva niekoľko senzorov súčasne na rozpoznanie predmetu, jeho odlíšenie od ostatných objektov a uzamknutie predmetu v zábere. Mavic 3 je schopný sledovania vo všetkých smeroch a plynule upravuje uhly sledovania pre prirodzenejšie výsledky. Vďaka novému prostrediu a algoritmom snímania objektu reaguje Mavic 3 na pohyby objektu a informácie o prostredí skôr, a vopred naplánuje optimálnejšiu trasu sledovania, aby bolo možné zaznamenať plynulé a stabilné zábery.

Aké vylepšenia má Advanced RTH v porovnaní s predchádzajúcou verziou?

V porovnaní s 20 metrami svojho predchodcu má DJI Mavic 3 maximálnu prednú snímaciu vzdialenosť počas RTH 200 metrov. Počas letu Mavic 3 mapuje okolité prostredie v 3D v reálnom čase a pomocou tejto mapy určí najbezpečnejšiu a energeticky najúčinnejšiu trasu letu pre návrat dronu do jeho domovského bodu.

Inteligentné funkcie

Došlo k vylepšeniu QuickTransfer Mavic 3 v porovnaní s predchádzajúcou verziou?

S novým protokolom Wi-Fi 6 je prenos dát ešte rýchlejší, rýchlosť sťahovania dosahuje až 80 MB/s. V porovnaní s DJI Mini 2 navyše Mavic 3 automaticky vyberá najrýchlejší prenosový režim na základe bezdrôtového prostredia, bez ručného prepínania do režimu Wi-Fi, čo uľahčuje jeho používanie.

Príslušenstvo

Ako môžem používať prenosnú nabíjačku DJI 65W Portable Charger?

Prenosná nabíjačka DJI 65W Portable Charger je dodávaná s 65W USB-C káblom na nabíjanie batérie Mavic 3. S ďalším portom USB-A a dátovým káblom USB-C, ktoré sú súčasťou balenia, dokáže súčasne nabíjať aj diaľkový ovládač. Na nabíjanie inteligentnej letovej batérie Mavic 3 sa odporúča použiť štandardný kábel USB-C.

Ako dlho trvá úplné nabitie inteligentnej letovej batérie DJI Mavic 3?

Približne 96 minút pri použití prenosnej nabíjačky DJI 65W Portable Charger.

Aké sú hlavné prednosti prenosnej tašky DJI Convertible Carrying Bag?

DJI Convertible Carrying Bag je možné premeniť z tašky cez rameno na batoh, aby vyhovela rôznym potrebám užívateľov.

1. Konfigurácia tašky cez rameno poskytuje dostatok priestoru pre Mavic 3 a jeho príslušenstvo a ponúka pohodlnejší tvar, vďaka ktorému sú veci ľahko prístupné.
2. Konfigurácia batohu poskytuje dostatok miesta pre Mavic 3 a jeho príslušenstvo spolu so 16-palcovým notebookom a ďalšími drobnosťami na každodenné použitie, takže je ideálny pre krátke výlety.

Môžem na nabíjanie batérie Mavic 3 použiť iné nabíjačky s portami USB-C?

Áno. Na zaistenie účinnosti nabíjania však stále odporúčame používať prenosnú nabíjačku DJI 65W Portable Charger. Odporúčané sú aj ďalšie nabíjačky s výkonom 60 W alebo vyšším, ktoré podporujú protokol PPS/PD.

Môžem Mavic 3 nabíjať priamo cez vstavaný USB-C port na tele dronu?

Áno. 

Podporuje Mavic 3 DJI Smart Controller?

Nie.

Sú v Mavicu 3 k dispozícii MasterShots a inteligentné funkcie ActiveTrack, POI, Spotlight či Hyperlapse?

Funkcie budú sprístupnené v aktualizácii firmvéru v januári 2021.