Aký dron kúpiť do 100 €?

Posledná aktualizácia: 7. 12. 2023

Skôr ako sa rozhodnete pre kúpu dronu, je dobré poznať základné parametre, ktoré pri kúpe je dobré sledovať a tiež si dať otázku, na čo daný dron chcem využívať. Nie je totiž dron ako dron.

woman-holding-big-christmas-boxes

Ak ste začiatočník alebo nenáročný používateľ a dron by ste si chceli kúpiť skôr za účelom zábavy alebo na skúšku, či vás vôbec lietanie chytí, nemusíte do neho investovať na začiatku veľké peniaze.

Cenovo najdostupnejšie modely dronov si viete zaobstarať už za pár desiatok EUR. Je ale potrebné brať do úvahy to, že lacnejšie modely sú kompromisom medzi cenou a výkonom. Zväčša majú výdrž pár minút, sú menších rozmerov a buď nemajú kameru alebo majú kamerku s nízkym rozlíšením. Väčšina modelov má v balení aj diaľkový ovládač, takže ich je možné jednoducho ovládať vo vzduchu.  

Čo sledovať pri kúpe dronu? 

  • Overená značka dronu, napríklad Syma či Tello
  • Dostupné náhradné diely, najmä batérie
  • Lokalizované návody na používanie
  • Overený predajca, od ktorého dron kupujete

V najnižšej cenovej kategórii nájdete niekoľko atraktívnych modelov dronov, najmä od overeného výrobcu Syma, ktorý sa dlhodobo špecializuje práve na cenovo dostupné modely. Syma ponúka k svojím dron množstvo náhradných dielov či náhradné batérie.

Syma X20P: 31 EUR

V tomto prípade je model X20P skutočne mini kvadrokoptérou. Rozpätie ramien dronu je len niečo málo vyše 10 cm, takže s týmto dronom môžete bez problémov lietať najmä v interiéri. Pomôže vám k tomu priamo pribalená ochrana na vrtuľky, ktorá bráni jeho poškodeniu pri strete s prekážkou a výrazne tak môže predĺžiť jeho životnosť – najmä ak ho pilotujú deti. Dron sa dodáva s batériou a diaľkovým ovládačom, cez ktorý ovládate jeho pohyby. Syma X20P nedisponuje kamerou, takže je skôr vhodný na nenáročne poletovanie. Výdrž batérie je na úrovni 4 – 5 minút. 

Kúpte si dron Syma X20P v DroneRepublic.sk za 31 EURhttps://www.dronerepublic.sk/syma-x20p/ 

Syma X5SW: 59 EUR 

Syma X5SW patrí medzi väčšie drony – nejde teda o mini dron ako v prípade vyššie spomenutého modelu. Väčšie rozmery prinášajú výhodu najmä pri lietaní v exteriéri, kde dron lepšie odoláva vetru. Syma X5SW disponuje tiež ochranou vrtúľ a v prípade, že vrtuľa príde do kontaktu s prekážkou, riadiaca jednotka motory hneď vypne. Model disponuje už aj kamerou s prenosom videa a batériou s výdržou 8 minút. Dolet dronu sa predlžuje do 100 metrov.

Kúpte si dron Syma X5SW v DroneRepublic.sk za 59 EURhttps://www.dronerepublic.sk/syma-x5sw/ 

Syma X5C: 59 EUR

X5C

Syma X5S je rozmerovo tiež väčší model. Väčšie rozmery prinášajú výhodu najmä pri lietaní v exteriéri, kde dron lepšie odoláva vetru. Syma X5S disponuje tiež ochranou vrtúľ a v prípade, že vrtuľa príde do kontaktu s prekážkou, riadiaca jednotka motory hneď vypne. Model disponuje kamerou s prenosom videa a batériou s výdržou 7 minút. Dolet dronu sa predlžuje do cca 70 metrov.

Kúpte si dron Syma X5C v DroneRepublic.sk za 59 EUR: https://www.dronerepublic.sk/syma-x5c/ 

Syma X22SW: 59 EUR

Mini kvadrokoptéra s vynikajúcimi letovými vlastnosťami je konštruovaná pre pokojné lietanie a pre natáčanie videa a zhotovovanie fotografií. Vďaka 6-osovému gyroskopu a barometrického čidlu je model veľmi stabilný. Konštrukcia z kvalitného pružného plastu chráni všetky časti modelu proti poškodeniu. Dron vydrží vo vzduchu asi 6 minút a jeho dolet je 70 metrov. Model má aj funkciu 3D FLIP, ktorá po stlačením jedného tlačidla vykoná dokonalý premet dronu. O zábavu je tak postarané.

Kúpte si dron Syma X22W v DroneRepublic.sk za 59 EURhttps://www.dronerepublic.sk/syma-x22sw/ 

Syma Z3: 69 EUR

Inovatívny skladací dron Syma Z3 zaujme nielen moderným prevedením, ale aj pohodlnosťou jeho ovládania. V zloženom stave je jeho veľkosť len 13 cm a po plnom rozložení, ktoré zaberie len 4 sekundy, je dron pripravený na lietanie po dobu viac ako 8 minút. Aerodynamické prevedenie šasi znižuje odpor vzduchu a spoločne s tlakomerom udržujúcim stabilný nadmorskú výšku umožňuje nerušené lietanie a robenie ostrých záberov.

Kúpte si dron Syma Z3 v DroneRepublic.sk za 69 EURhttps://www.dronerepublic.sk/syma-z3-4-kvadrokoptera-rtf/ 

Zaujal vás tento článok? Pozrite si aj tipy na drony do 500 EUR.