Upozornenie na podvodné konanie

V týchto dňoch sme zaregistrovali podvodné konanie na inzertných portáloch, ktoré zneužíva meno našej firmy DroneRepublic.sk, respektíve konateľa firmy za účelom podvedenia zákazníka. Radi by sme upozornili, že nejde v žiadnom prípade o nás či o našich zástupcov a je to podvod.

Z informácii, ktoré máme, podvodník osloví predávajúceho (stretli sme sa prípadom, kedy podvodník reagoval na inzerát s dronom na predaj) na inzertnom portáli a predstaví sa ako zástupca našej firmy s tým, že náš zákazník mal s dronom nehodu, a že pošle pre tovar prepravcu a povie predajcovi, aby tovar odovzdal prepravcovi, ktorého zabezpečil. Následne podvodník pošle predajcovi falošné potvrdenie o zrealizovaní platby, kde sú použité údaje o našej firme. Samozrejme, táto platba sa pochopiteľne nikdy neuskutoční.

Nie je ale vylúčené, že podvodník / podvodníci využívajú aj iné taktiky. Dávajte si teda pozor a neverte nikomu, kto sa vydáva za nás či za inú firmu. Ak si nie ste istý, pokojne nás kontaktujte v danej veci.

Ako spoznať, či ide skutočne o nás?

  • DroneRepublic.sk ani náš konateľ či iný zástupca firmy nikdy nekupuje v mene našej firmy tovar od súkromných osôb cez inzertné portály
  • Na komunikáciu so zákazníkmi používame len emailovú adresu s doménou @dronerepublic.sk a naše telefónne číslo, ktoré máme uvedené na stránke
  • Tovar predávame len cez našu stránku DroneRepublic.sk a internetový obchod

O tom, ako sa chrániť a nenaletieť podvodníkom sa viac dočítate napríklad aj na tejto stránke.

Ak máte podozrenie, že ste sa stali obeťou podvodu, odporúčame kontaktovať čím skôr políciu.