DJI uviedla revolučné drony pre priemysel

  • Matrice 30 Enterprise poskytuje nevídaný výkon, pričom sa zmestí do batohu
  • DJI FlightHub 2 ovláda vzdialené plánovanie, lietanie a správu údajov pre flotily dronov
  • DJI Dock automaticky ukladá, spúšťa, prijíma a dobíja drony
  • Nový senzor Zenmuse H20N poskytuje dronu DJI M300 RTK nočné videnie

DJI_M30_ready_for_take_off_on_DJI_Dock.0

Spoločnosť DJI, svetový líder v oblasti civilných dronov a technológie leteckého zobrazovania, dnes uvádza na trh riešenie typu všetko v jednom pre profesionálnych operátorov dronov, ktoré po prvýkrát dáva výkonnú lietajúcu platformu do služieb úplne vzdialeného systému správy flotily a autonómneho dokovania a nabíjania. Toto integrované riešenie odomyká nové výkonné funkcie pre používateľov dronov v priemysle, ako sú agentúry pre verejnú bezpečnosť, inšpektori infraštruktúry a energetickí operátori, čo im umožňuje budovať operácie novej generácie, ktoré konečne odblokujú plný potenciál transformačnej technológie DJI.

Pozrite si predstavenie noviniek na zázname

„DJI Enterprise sa venuje výskumu a vývoju nových riešení pre drony, ktoré sú výslovne navrhnuté tak, aby boli revolúciou vo vykonávaní práce, pomáhali každodenným hrdinom v ich misiách zachraňovať životy, udržiavať fyzickú infraštruktúru a chrániť prírodné prostredie. Vďaka vynikajúcemu výkonu, prenosnosti a jednoduchosti použitia dronu DJI Matrice 30 a jeho dokonalej integrácii s cloudovým softvérom na správu flotily DJI FlightHub 2 a dokovacím zariadením DJI Dock, spoločnosť DJI vykročila do budúcnosti pre našich podnikových zákazníkov, ktorí budú môcť vstúpiť do priestoru pre autonómne riešenia, ktorý vytvára možnosti preletieť za hranicu vizuálnej viditeľnosti s príslušnými regulačnými povoleniami,“ povedala Christina Zhang, vrchná riaditeľka korporátnej stratégie spoločnosti DJI. „Sme hrdí na to, že môžeme dodať ďalšiu generáciu leteckých nástrojov, ktoré zachránia životy a posunú prácu do nových výšin, s 360-stupňovou sadou produktových riešení pre rôzne oblasti, ako je energetická inšpekcia, núdzové záchranné misie, ochrana životného prostredia a digitalizácia a zachovanie kultúrneho dedičstva.

Nový DJI Matrice 30 – mocný, všestranný, prenosný komerčný dron 

Nový DJI Matrice 30 je vlajkový dron DJI Enterprise, ktorý sa zmestí do batohu. Integruje viacero vysokovýkonných senzorov do jednej užitočnej záťaže (kamery), ovláda sa dômyselne prepracovaným diaľkovým ovládačom a beží na vylepšenom softvéri Pilot 2, ktorý výrazne zlepšuje zážitok z letu. Model M30 ponúka oveľa väčší výkon, odolnosť a schopnosti pre náročné profesionálne použitie, zatiaľ čo jeho veľkosť ho predurčuje na jednoduchú prepravu a rýchle nastavenie.

Okrem vynikajúceho výkonu a nového formátu umožňuje DJI M30 profesionálom lietať a vykonávať činnosť mimo ich bezprostredného okolia. Bezproblémovo sa integruje s novým cloudovým softvérom na správu flotily DJI FlightHub 2 a DJI Dock pre spoluprácu so vzdialenými a bezobslužnými prevádzkami, čím prináša inovácie v oblasti efektívnosti do rôznych odvetví.

Séria M30 sa dodáva v dvoch verziách, M30 a M30T[1]. Model M30 integruje 48-megapixlový 1/2'' snímač CMOS zoom fotoaparát s 5× až 16× optickým a 200× digitálnym zoomom, 12-megapixlový širokouhlý fotoaparát, 8k fotografie s rozlíšením videa 4K/30 fps a laserový diaľkomer, ktorý dokáže poskytnúť presné súradnice objektov vzdialených až 1200 metrov. M30T je vybavený ďalšou rádiometrickou termokamerou s rozlíšením 640 x 512 px.

Robustná, bezpečná a spoľahlivá lietajúca platforma s mimoriadnou odolnosťou 

S krytím IP55 ponúka M30 vynikajúci výkon v drsnom prostredí, v silných dažďoch, silnom vetre, vysokých nadmorských výškach, dokonca aj v ľadových a snehových podmienkach a extrémnych teplotách od -20 ° C do 50 ° C. 

DJI-M30-unfolding-2

DJI M30 tiež ponúka vylepšenú FPV kameru pre zlé svetelné podmienky, vstavané redundancie a záložné systémy, núdzové pristátie s tromi vrtuľami, systém riadenia zdravia zariadenia a senzory vyhýbania sa prekážkam v šiestich smeroch, ktoré umožňujú pilotovi sústrediť sa na misiu. Prenos signálu cez technológiu OcuSync 3 Enterprise so štyrmi anténami zaisťuje silnú redundanciu a podporuje zálohovanie pripojenia LTE[2] v zložitých terénnych a pracovných podmienkach.

Na rozdiel od iných komerčných dronov má DJI M30 integrovanú skladateľnú ľahkú konštrukciu (vzletová hmotnosť 3,7 kg), ktorú možno ľahko rozložiť, uložiť a preniesť kdekoľvek. Jeho nový dizajn batérie TB30 s vlastným ohrevom podporuje najmenej 400 nabíjacích cyklov a umožňuje 41-minútový let. Jeho inteligentné nabíjacie puzdro BS30 umožňuje rýchle nabitie batérie z 20 % na 90 % za 30 minút. M30 má tiež nový samo uzamykateľný systém a dá sa zložiť jednoduchým stlačením tlačidla. Vďaka tomu ide o najrýchlejší a najjednoduchší vysokovýkonný dron DJI Enterprise na nastavenie. 

Ochrana údajov používateľa: Zabezpečené a súkromné ​​po celú dobu

Zákazníci DJI Enterprise očakávajú pre svoje dáta najvyššie štandardy zabezpečenia a súkromia. M30 ponúka najlepšie protokoly zabezpečenia dát vo svojej triede postavené na prvom bezpečnostnom firmvéri Matrice 300 V3 od DJI.

  • Offline aktualizácie umožňujú budúce aktualizácie firmvéru dokončiť úplne offline. Firmvérové ​​balíky je možné stiahnuť z oficiálnej webovej stránky DJI a uložiť na externé úložné zariadenie, ako je karta microSD, pred nahraním do M30 a aktualizáciou pomocou DJI Pilot.
  • Local Data Mode funguje ako „režim v lietadle“ na telefóne tým, že úplne odpojí DJI M30 od internetu, čím zabezpečí, že VŠETKY dáta zostanú iba v drone.
  • Šifrovanie karty SD AES chráni všetky fotografie, videá a záznamy letov, ktoré sa ukladajú na kartu microSD, pomocou bezpečnostného kódu a šifrovania AES.

DJI-M30-for-Everyday-Heroes-2

DJI RC Plus, nový vlajkový podnikový diaľkový ovládač.

Nový diaľkový ovládač DJI RC Plus spĺňa vysoké očakávania profesionálnych pilotov. DJI RC Plus je vybavený 7-palcovou širokouhlou obrazovkou s vysokým rozlíšením, ktorá umožňuje pilotom vidieť viac vizuálnych informácií vďaka pôsobivému jasu. Keďže DJI RC Plus má certifikáciu IP54, podobne ako dron M30, je možné ho použiť v silnom daždi.

DJI RC Plus má šesť fyzických tlačidiel pod ovládacími páčkami vedľa obrazovky. Uľahčujú pilotovanie a umožňujú ovládať kritické funkcie, ako je prepínanie medzi širokouhlým, zoomovým, infračerveným a FPV pohľadom, bez toho, aby ste museli dávať ruky preč z ovládacích joystickov. 

RC-Plus-remote-controller-IP54-

RC má výdrž 6 hodín pri zapnutej obrazovke. Má vnútornú batériu a vymeniteľnú externú batériu, ktorá zabraňuje prerušeniu misie. DJI RC Plus ponúka porty pre microSD kartu, USB, HDMI, USB typu C a 4G konektivitu (ak je k dispozícii)[3] pre zákazníkov, ktorí potrebujú redundanciu prenosu.

DJI RC Plus sa prirodzene stáva novým vlajkovým diaľkovým ovládačom DJI Enterprise série.

DJI FlightHub 2: Zvýšené povedomie. Maximalizovaná integrácia

DJI FlightHub 2 je softvér na správu dronov DJI Enterprise. Využíva významné vylepšenia svojej prvej verzie, ktorá synchronizuje a koordinuje medzi pozemnými tímami v práci, dronmi, kamerami, pilotmi a všetkými údajmi, ktoré zhromažďujú. DJI FlightHub 2 je teraz úplne založený na cloude. Umožňuje riadenie letových misií a prevádzkové prezeranie nielen z ovládača pilota, ale z akéhokoľvek zariadenia s webovým prehliadačom, ako sú počítače, tablety a dokonca aj mobilné zariadenia. Teraz sa každý, kto sa podieľa na prevádzke dronu, od pozemných tímov cez blízkych dozorcov až po manažérov vo svojich kanceláriách, môže prihlásiť do tej istej misie a vidieť údaje zhromaždené dronmi a pilotmi.

DJI FlightHub 2 podporuje funkcie mapovania, ktoré používateľom umožňujú rýchlo reagovať na vyvíjajúce sa situácie 

  • Synchronizácia panorámy jedným dotykom vytvára 360° prehľad miesta okolo dronu a nahráva do cloudu jediným stlačením tlačidla. Zdieľané panorámy a súradnice, z ktorých boli zachytené, sú umiestnené na 2,5D základnej mape vašej misie, čo umožňuje všetkým členom tímu rýchly vzdušný prehľad.
  • Cloud Mapping umožňuje používateľom zvýrazniť oblasť záujmu, čo umožňuje DJI M30 automaticky mapovať oblasť v 2D, čo ponúka skvelé perspektívy počas plánovania núdzových situácií. DJI FlightHub 2 premení tieto obrázky na mapu, ktorá sa prekryje na poskytovateľovi mapových služieb používateľa. Keď je mapa zachytená, môže sa stať základňou pre zostavenie plánu misie.

DJI FlightHub 2 podporuje živé poznámky, čo sú body, čiary alebo polygóny, ktoré môžu používatelia kresliť na mapu. Vďaka laserovému diaľkomeru DJI M30 môže pilot pri pátracej a záchrannej misii presne určiť súradnice nezvestnej osoby. Tieto súradnice sa automaticky synchronizujú cez rozhranie misie DJI FlightHub 2, čo umožňuje veliteľskému stredisku a tímu na zemi mať aktuálne aktualizované súradnice a súčasne vytvárať záchranné trasy. Všetky tieto mapy, modely a inšpekčné údaje možno nahrať do cloudu, podporovaného AWS a pristupovať k nim a spravovať ich na diaľku.

DJI FlightHub 2 sa stáva nevyhnutným softvérom na zefektívnenie komunikácie medzi veliteľskou miestnosťou a tímom na zemi a riadenie misií v reálnom čase.

DJI Dock: Autonómne dokovanie pre naprogramované lety vo vzdialených oblastiach

DJI Dock je autonómna štartovacia, pristávacia a nabíjacia stanica umožňujúca plne automatické, naprogramované lety s DJI M30 Series (vo verzii Dock). Rozširuje obzory pre automatizované misie, ktoré možno monitorovať a kontrolovať na diaľku. Po nastavení môže plne nabitý dron M30 vzlietnuť do vzduchu z doku DJI cez naprogramované automatické misie FlightHub 2 kdekoľvek v okruhu 7 km.

Operácia rýchlej rotácie – Ak dron po svojej misii pristane, automaticky sa dobije. Vďaka systému rýchleho nabíjania a chladenia batérie môže dron opäť vzlietnuť len 25 minút po pristátí.

Vynikajúca prispôsobivosť k životnému prostrediu: Jeho modulárny odolný dizajn umožňuje nepretržitú prevádzku vo dne aj v noci, bez ohľadu na počasie. DJI Dock bol vyrobený tak, aby vydržal a vyžadoval minimálnu starostlivosť a údržbu. Dokovacia stanica má hodnotenie IP55 a hlavné vnútorné komponenty sú IP67, vďaka čomu je vodotesná a prachotesná, aj keď je otvorená. Vnútro dokovacej stanice DJI Dock je klimatizované, aby sa batérie dostali na optimálnu teplotu pre bezpečné nabíjanie M30 aj pri vonkajších teplotách v rozsahu od -35 do 50 stupňov Celzia.

Jeho konektivitu je možné rozšíriť vďaka portu pre externý 4G dongle[4]. V prípade výpadku prúdu spôsobeného katastrofou prevezme dok vnútorná batéria a udrží ho funkčný, aby sa zaistilo, že M30 bezpečne pristane zo svojej misie. 

Jednoduché nastavenie, jednoduché nasadenie: DJI Dock váži iba 90 kg a pokrýva plochu menšiu ako 1 meter štvorcový a možno ho prepravovať výťahom; stačí ho pripevniť na zem, zapnúť, pripojiť k zdroju napájania a pripojiť k internetu. DJI Dock integruje vstavané antény, meteorologickú stanicu, ultraširokouhlé monitorovacie kamery a základňu D-RTK. Inštalácia prebieha v jednom kroku a integrovaný dizajn výrazne znižuje náročnosť nasadenia.

Dokovacia stanica DJI je tiež mimoriadne jednoduchá a praktická na nastavenie a konfiguráciu. Dá sa to urobiť priamo na mieste pomocou DJI RC Plus, ktorý ponúka úplnú kontrolu nad dokom a M30, misiami a ich plánovaním, ako aj zhromaždenými údajmi.

dji-dock-person

Pripravený na budúce regulácie: DJI Dock otvára nové možnosti pre mnohé oblasti, ktoré môžu ťažiť z automatizovaných letov, ako je kontrola infraštruktúry, monitorovanie lokality a technický dozor. V oblastiach, kde môžu drony lietať autonómne, bez dozoru alebo mimo vizuálnu viditeľnosť operátora, je DJI Dock pripravený umožniť tieto operácie s diaľkovým dohľadom z iného miesta prostredníctvom FlightHub 2[5].

Zenmuse H20N: Hybridný snímač nočného videnia pre DJI M300 RTK

dji-h20n

Popri novom ekosystéme produktovej rady M30 spoločnosť DJI odhaľuje aj nový senzor Zenmuse H20N špeciálne vyrobený pre dron DJI M300 RTK. Zenmuse H20N je hybridné riešenie snímača, ktoré kombinuje kameru nočného videnia, termovíznu kameru s hybridným zoomom a laserový diaľkomer na použitie s M300 RTK, čím prináša revolučný zážitok do nočných operácií. Kamera nočného videnia s ultra nízkym osvetlením dokáže jasne zachytiť scénu aj v tme, čím nastavuje nový štandard pre pátracie a záchranné operácie alebo núdzové situácie vyžadujúce okamžité rozpoznanie. Je vybavená nočným videním v prostrední s nízkym osvetlením do 0,0001 Lux, 20x hybridným optickým zoomom, termovíznou kamerou s rozlíšením 640 x 512, 2x/8x optickým zoomom a laserovým diaľkomerom s dosahom 1200 m.

Informácie o dostupnosti 

DJI M30 sa dodáva s diaľkovým ovládačom RC Plus, sadou batérií a nabíjacou stanicou. DJI M30 a DJI Zenmuse H20N bude možné zakúpiť prostredníctvom predajcov DJI Enterprise. FlightHub 2 bude mať bezplatné testovacie obdobie pre všetkých používateľov od dnešného dňa do 31. októbra 2022. DJI Dock sa momentálne testuje s vybranými používateľmi a bude k dispozícii na nákup v 4Q 2022. Ceny aj dostupnosť upresníme na odkazoch nižšie:

  • DJI M30: 9199 EUR s DPH
  • DJI M3OT: 12 999 EUR s DPH
  • DJI Zenmuse H20N: Cenu aj dostupnosť upresníme

[1] „T“ znamená Termálny
[2] Dostupnosť LTE sa v rôznych krajinách a regiónoch líši
[3] Dostupnosť 4G sa v rôznych krajinách a regiónoch líši
[4] Dostupnosť 4G sa v rôznych krajinách a regiónoch líši
[5] DJI Dock sa musí používať v súlade s platnými zákonmi a nariadeniami a jeho pokročilé funkcie zatiaľ nemožno používať v jurisdikciách, kde ľudský pilot musí zostať v zornom poli dronu alebo udržiavať fyzickú kontrolu nad dronom držaním ovládača. .