Zhiyun uvádza nový profesionálny stabilizátor Weebill 2

Pre dnešných tvorcov obsahu môže byť gimbal (spolu s fotoaparátom) tým najdôležitejším vybavením. Spoločnosť Zhiyun je jedným z popredných výrobcov v tomto odbore a vo svojej produktovej rade ponúka široký rad stabilizátorov. Či už natáčate obsah pomocou svojho smartfónu alebo kamery RED, spoločnosť Zhiyun má vhodný gimbal pre každého.

A teraz nastal čas na aktualizovanú verziu jedného z najobľúbenejších gimbal, na model Weebill 2.

x1000w-Zhiyun_Weebill2_03_117046-639x1024

Gimbal Weebill 2 je určený pre profesionálne bezzrkadlovky a digitálne zrkadlovky, napríklad pre A7III + FE 24-70 mm F2,8 Sony alebo 5D4 + EF 24-70 mm F2,8 Canon.

Na tomto novom modeli gimbalu nájdete hneď niekoľko nových zaujímavých funkcií, ako je výklopná LCD obrazovka, vylepšená ergonómia, prenos obrazu a silnejšie motory.

Weebill 2 je prvým gimbal, ktorý obsahuje 2,88-palcovou výklopnou dotykovú HD obrazovku umožňujúcu plné ovládanie. Intuitívne, otočné a vysúvacie rozhranie umožňuje interakciu aj nastavenie parametrov a monitorovanie záznamu niekoľkými kliknutiami pre ničím nerušené natáčanie. Používatelia majú k dispozícii aj inteligentné funkcie vrátane chytrého sledovania jedným dotykom, časozbery a ovládanie gestami pomocou dotykového displeja, bez toho aby museli použiť aplikáciu ZY Play.

Spoločnosť Zhiyun v novom gimbale tiež predstavuje úplne nový čip Infineon a vylepšený algoritmus, vďaka ktorému je gimbal stabilnejší.

Tieto vlastnosti spolu s vylepšeným krútiacim momentom motora a kľúčovým algoritmom pre zvýšenie stability umožňujú, aby Weebill 2 vykonával analýzu komplexných prerušení k presnej detekcii a kompenzácii nestability v ruke, a to aj za extrémnych podmienok.

Gimbal má klasickú funkciu rukoväte pre zavesenie a jednoduché prenášanie, ktorá používateľom umožňuje hladko prepnúť do režimu zavesenia bez pridávania akéhokoľvek rozširujúceho príslušenstva alebo zmeny tvaru gimbal. Vynikajúca funkcia rukoväte uľahčuje natáčanie pri veľmi nízkych uhloch a je vhodná pre pohodlné a dlhé hodiny prevádzky.

Zhiyun_Weebill-2_WYN0488X-768x513

S novým gimbalom predstavuje spoločnosť Zhiyun tiež vizuálny ovládač MasterEye (VC100), ktorý je súčasťou sady Weebill Pro Plus Kit. Sofistikované zariadenie eliminuje nutnosť samostatného monitora, prijímača obrazu a ovládača pohybu.

Pre gimbal Weebill navyše vysielač pre prenos obrazu TransMount umožňuje výstup vo vysokej kvalite až 1080p a 60 fps, redukuje čas oneskorenia až na 60 ms a prenosová vzdialenosť môže byť až 150 m.

Cena a dostupnosť

Nový gimbal sa dodáva v štyroch rôznych sadách a bude dostupný v druhej polovici júla 2021.

Odporúčaná predajná cena:

Hlavné vlastnosti

  • Určený pre profesionálne bezzrkadlovky a digitálne zrkadlovky
  • Výdrž batérie až 9 hodín, doba nabíjania 1,6 hodiny
  • Klasická funkcia rukoväte pre zavesenie a jednoduché prenášanie
  • Dotyková obrazovka
  • Pokročilý prenos obrazu